2021: JAAR VAN DE MAN

In 2019 zei Ester Perel het al aan tafel bij De Wereld Draait Door: het zou het Jaar van de Man worden. Ze was er wat vroeg bij – maar het kon haar ook niet snel genoeg gaan. Ondertussen is het wel zo ver: 2021 wordt het Jaar van de Man.

Het onderwerp man-zijn krijgt op TV meer aandacht dan ooit, op boekengebied is ‘mannenboeken’ een volwaardige categorie geworden (wij doen zelf een duit in het zakje met ons boek ‘Het is tijd man’) – en zoals met alles in onze maatschappij is het waar omdat het in reclames terugkomt. Kijk maar eens naar de campagne van Arla, waarin de man nou eens niet in zijn stereotype langskomt, maar juist in al zijn vormen:

 

 

Nou en?

Precies.

Want de vraag is veel dichter bij huis. Wat maakt 2021 voor jou het Jaar van de Man? Zullen we het daar eens over hebben?

Steeds meer mannen vinden hun weg naar de coach, training of zweethut. En dat neemt ook in 2021 alleen maar toe. Maar vanuit wat doe je dat eigenlijk? Want het moet niet zozeer het Jaar van DE man worden, want er is niet zoiets als dé man. Er zijn wel allemaal verschillende mannen die het hún jaar kunnen maken. Over dat verschil gaat het.

Pak jij jezelf goed beet, omdat je tot nu toe eigenlijk tekortschoot, faalde, mislukte? Omdat je niet mee kan komen met de mannen die het wel voor elkaar hebben? Of dat voor jou nou de snelle jongens zijn, of de yogaboys. En is het dan nu hoogtijd om jezelf voor eens en voor altijd te verbeteren?

Of gun jij jezelf gewoon meer kwaliteit in je leven? Niet omdat je tot nu toe niet voldeed, maar omdat je graag voorbij duf geworden concepten en vastgelopen routines wilt kijken? Die telkens maar niet opleveren waar je echt gelukkig van wordt?

In 2021 nodigen we je van harte uit om je vleugels uit te slaan, en ver voorbij bestaande manbeelden te vliegen. Om nieuwe kwaliteit in je leven op te zoeken. Niet omdat je tot nu toe faalde, maar eenvoudigweg omdat je er naar verlangt. Omdat je zin hebt in een jaar vol avontuur en nieuwe vergezichten.

De uitnodiging is vooral om het op jouw manier te doen. Dat is dé manier. Hoeveel zinnigs er ook van buiten op je pad komt als je op zoek gaat. Weet dan dat een inzicht, een boek – en ook dit blog – pas echt betekenis voor je krijgt als je het kneedt, smeedt en vormt tot een innerlijk kompas, een innerlijke ervaring. Laat je niks wijsmaken dit jaar. Maar laat je voeden en bepaal dan je eigen koers, je eigen route, geef ruimte aan je eigen kleur. Een kleur die nog niemand kent, ook jij niet, want ook voor jou is het komend jaar een nieuw jaar. Een ontdekkingstocht op onontgonnen terrein.

Dat maakt 2021 het jaar van de man, jouw jaar, van jou als man. Als wakkere, betrokken, onderzoekende man. Die betekenis geeft aan man-zijn, gewoon omdat hij het is. Daar is verder niks voor nodig.

Misschien word je komend jaar wel vader. Of collega. Of echtgenoot. Krijg je nieuwe rollen, nieuwe uitdagingen. Of wordt het juist een jaar van rust en eenvoud. Overal, in elke situatie, wordt het Het Jaar van de Man. Van de man die zich met mildheid afvraagt: “Wat voor man wil ik zijn?”

Niet omdat hij niet voldoet, maar omdat hij er is en invloed heeft.

Waarop en hoe, dat maakt hij zelf wel uit.

We wensen je een geweldig 2021.

 

 

MANNENKRACHT

De plek om te ontdekken wat voor man jij wilt zijn. Vrij van de verwachtingen en ideeën over hoe je als man zou moeten zijn. Om de man te worden die je wilt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet