Groei doet soms jakkes veel pijn

“Jij verbloemt niks en veroorzaakt altijd iets waardevols.”

Ik herinner me nog goed dat mijn collega Harm dit tegen me zei in de tijd dat ik nog in de consultancy werkte. Ik was jong en onervaren en was benieuwd wat zo’n senior-trainer tegen wie ik opkeek zou antwoorden op de vraag waarom hij graag met me werkte.

Dat is alweer dik tien jaar geleden. Ondertussen voel ik me zachter en vriendelijker. ‘Niks verbloemen’ kon ik toen namelijk behoorlijk scherp. Ik ben blij dat ik enige compassie heb ontwikkeld 😉

Maar mijn hart klopt nog even vol voor de waarheid. Jouw waarheid. Niet iets voor op Wikipedia, maar de waarheid van jouw hart. Jouw levenslust. Jouw diepe weten. En ik trek graag samen met je op om die te ontsluiten.

Soms stel ik daarom in mijn programma’s iets voor waarop je waarschijnlijk ‘ja, dag!’ zou zeggen als ik het je nu uitleg. En daar leg ik graag iets over uit. Want dat dacht je misschien ook toen je voor het eerst van een ijsbad of zweethut hoorde. En heb je je ondertussen al een keer suf geademd terwijl je het ijswater in ging of heb je kermend naar lucht lopen happen tussen 30 naakte gasten terwijl je huid van je botten leek te druipen. Misschien heb je dit helemaal niet ervaren, maar weet je het op een andere manier dat het soms nodig is om even aan de poort te rammelen. Zeker als je wilt groeien.

Ik bedoel dit niet op een Tjakka manier. Alles wat ik je aanbied komt voort uit mijn intentie jou te steunen in je proces naar meer eigenheid, meer vrijheid. Bovendien vraag ik je nooit iets wat ik niet zelf heb ondergaan of beoefen. Echte groei is doorleeft en dat geldt voor zowel jou als mij.

Nog iets wat ik niet wil verbloemen: groei is lang niet allemaal love, peace en slagroomsoesjes. Het doet op gezette tijden pijn. Jakkes veel zelfs. Want dat is precies de reden dat we onszelf ooit zijn gevangen hebben gezet: onverwerkte pijn. Dus is de weg naar volwassen vrijheid er een die je zal raken. Er is geen enkel epos waarin de held zijn statiegeld flessen wegbracht en daarna zijn diepe transformatie doormaakte. Hij moet beproevingen doorstaan, en dat is maar goed ook. Is dat pittig? Hell YEAH! Is het nodig om te groeien? You bet!!

En om de pijn en strijd te verwerken, is er ook tijd voor rust en ontspanning nodig. Denk maar aan het feestmaal wat Asterix en Obelix standaard vieren aan het einde van een avontuur.

Beiden zijn nodig voor groei. De felle hitte van de hut en het knapperend haardvuur onder de sterrenhemel. Beiden vind je daarom altijd terug in onze programma’s: de inspanning, de beproeving, en de ontspanning, de bevrijding.

Zo ook in Water & Vuur, het transformatieweekend wat ik van eind augustus samen met Rob van Drunen begeleid. We komen met een groep van 25 mannen bij elkaar om de nodige stappen te zetten om meer te leven naar onze waarheid. Je krijgt daarin het allerbeste wat we in huis hebben om jouw waarheid aan het woord te laten. Oefeningen en uitdagingen die hun waarde keer op keer bewijzen in het werk wat we zo graag doen. Ook al weten we dat je ons soms zult vervloeken…

En je krijgt een vette bonus! Je moet weliswaar je eigen strijd voeren, maar dat hoeft niet alleen. Elke held heeft een helper. Broeders. In Water en Vuur krijg je er 25. Je eigen Argonauten. (En samen de bevrijding vieren is ook veul toffer dan alleen.)

En nog een bonus, want met onze Early Bird – die sluit op 31 juli om 24:00 – betaal je slechtst €595 (en bespaar je €249).

Tot slot: stel jezelf eens de vraag wat er zou gebeuren als jij de rauwheid van je hart zou omarmen? Als je dat niet meer zou verbloemen? Wat zou je veroorzaken?

Laat het me weten ! Je bent tot zoveel in staat man.

MANNENKRACHT

De plek om te ontdekken wat voor man jij wilt zijn. Vrij van de verwachtingen en ideeën over hoe je als man zou moeten zijn. Om de man te worden die je wilt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet