voluit!

Twee dagen rauwe deepdive in broederschap en truth
Za 18 & zo 19 sept

HÉ BINNENVETTER!

Te vaak hou je je in, omdat de situatie daar om lijkt te vragen, of een ander je niet kan hebben, of omdat je de vulkaan in je niet durft los te laten, bang wat er van jou of je omgeving overblijft als je dat doet. 

Je bent hier niet de enige in. Net als veel andere mannen zit je elke dag wel ergens in deze spanning. En in al je volwassenheid weet je dat het heel gezond is om niet overal je volle shit op tafel te leggen – niet elke situatie of persoon is hier inderdaad geschikt voor. Maar wat doe je dan met al die opgebouwde spanning?

Internet? Keihard sporten? Veel seks? Snelle schietspellen? Bingewatchen? Zuipen? Wegdrukken? Allemaal mogelijkheden. En vaak allemaal niet bevredigend, omdat er ook iets NIET gebeurt.

In al je manieren om je opgebouwde spanning een plek te geven, is er vaak niet wat je diep van binnen nodig hebt. Veel oplossingen zijn afgezonderd, of afgesloten. Je zit alléén achter je computer, je zweet alléén in de sportschool. En ondertussen zit je nog steeds in dezelfde afweging: als ik deel wat me werkelijk bezighoudt, dan knalt de boel uit elkaar, of ikzelf. Tsja. What to do?

Dus het gesprek met een vriend blijft oppervlakkig, het harde sporten ruimt je energie wel op, maar het rauwe gevoel in je hart, dat blijft. Als je het al voelt...

 • "Not All prisons have walls."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

BROEDERSCHAP

Om je werkelijk veilig te kunnen laten gaan, is er iets extra's nodig. Iets wat we niet makkelijk meer tot onze beschikking meer hebben, maar waar onze ziel naar smacht: broederschap. Een groep mannen om je heen die je hebben, die je opvangen, maar die je ook oprecht spiegelen en je helpen een nieuwe koers in te slaan. Mannen die met je meegaan de diepte in, om samen weer aan de oppervlakte te verschijnen.

En het mooie is... die mannen, dat zijn we zelf.

Er is niemand om op te wachten. Er zijn geen grote guru's die ons leven voor ons oplossen. We hoeven alleen maar samen te komen. En onze shit op tafel te leggen. Ons werk te doen, zoals ze dat noemen in de dvd 'The Work', waar we een groot deel van het weekend mee bezig zullen gaan.

Want in een groep kun je veel meer verwerken dan alleen. En wat een ander verwerkt, helpt jou weer. Dit eeuwenoude principe is niet voor niks onderdeel van veel culturen die in stamverband leefden. Hun lessen kunnen we meenemen in onze tijd en cultuur. 

Dus dat is wat we gaan doen. Twee dagen voluit.

TEKEN IN ALS JE:

 • voelt dat je in je leven stukken overslaat
 • je kracht en levensenergie voller wilt voelen
 • de innerlijke boel weer eens even goed wilt opschonen
 • deel wilt uitmaken van een groep betrokken mannen
 • manieren zoekt om diepere vriendschappen aan te gaan
 • maar vooral: als je wilt ervaren hoe het is om voluit te gaan; all-in; met je hele hebben en houwen; fysiek, emotioneel, spiritueel
 • "YOUR TRUTH WILL SET YOU FREE."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

JEROEN & THE WORK

“Voorjaar 2018 kreeg ik van mijn vriend en mentor Viram een DVD. ‘Hier, deze is volgens mij wel wat voor jou. Mannen in de gevangenis in een intens persoonlijk groepsproces die hun schaduw onder ogen te komen.’

En gelijk had-ie.

Tijdens het kijken stroomden de tranen stroomden van herkenning, verlangen en gemis. Ik stuurde meteen een mail of ik een keer mee kon doen. Ik moest daar heen, onder die mannen zijn, van hen leren. Als zij zichzelf konden bevrijden, vanuit de gevangenis nota bene, waar wachtte ik dan op?

Maanden hoorde ik niks. En ook ik krijg dan last van stemmen in m'n kop: ‘Tuurlijk niet Jeroen, wat denk je nou zelf?’, 'Ach, dat kun je toch ook ergens anders meemaken?', 'Het is een dvd, je ziet alleen de highlights, tuin er niet in.'

Tot ik op een ochtend in oktober mijn mail opende. Met daarin een uitnodiging om een Circle mee te doen in San Francisco. Ik was blij, maar krabbelde ook meteen terug. Daar waar ik in maart met tranen achter mijn laptop had gezeten, greep ik nu van alles aan om deze mogelijkheid aan me voorbij te laten gaan. Wonderlijk hoe verlangen en angst samengaan: 'Het is niet in de gevangenis uit de DVD', 'Ik kan mijn gezin niet alleen laten', 'Het is helemaal in San Francisco, en dat kost een hoop geld', 'Dat alles voor maar 2 dagen!' Herkenbaar? Bijna ging ik niet.

Dus haalde ik een keer diep adem en ging terug naar mijn eerste verlangen: dat ik hier heen moest en zou. Dat voelde ik diep vanbinnen. Marije, mijn vrouw, zei ‘Gaan’, en een vlucht en een hotelkamer waren zo geboekt. Ik kon niet meer terug. Gelukkig maar. Ik heb me scheel geleerd! 

En nu deel ik het graag verder. Check je tralies, en kom tevoorschijn met je waarheid, hoe bitter, zuur, spannend of stralend die ook is. Want in je waarheid zit je vrijheid."

 • "My warrior energy can be constructive or destructive. That energy itself is not bad. My choices matter."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

WAT GAAN WE DOEN?

We gaan ons twee dagen onderdompelen in een groepsproces, onder professionele begeleiding van twee doorgewinterde mannen: Jeroen en Koen. We werken met:

 • Ademwerk - waardoor je contact maakt met spanningen, en je innerlijke ruimte toeneemt
 • Vechtsport - waar je je kracht zult ervaren, en die in contact leert brengen met andere mannen - op een veilige manier
 • Meditatie - zodat je zenuwstelsel tot rust komt, en je de effecten van alle innerlijke strijd en spanning kunt laten neerdalen
 • 'The Work' - een groepsproces waarin telkens 1 man centraal staat met zijn thema's, en we met z'n allen doen wat er nodig is in de heling van deze man
 • NB: we gaan niet alles oplossen in twee dagen. Dat is ook niet het doel. We willen de parels die wachten in de diepte ook kunnen laten neerdalen in ons hart. Daar is tijd voor nodig. 

JE GIDSEN TIJDENS DEZE REIS

Dit proces van afdalen en weer opkomen vraagt de bereidheid van je om het leven te volgen. Om je over te geven aan je innerlijke wereld. Dat doe je niet zomaar, daar wil je veilige steun bij. Die is er in de vorm van je team, Jeroen en Koen, met beide flink wat ervaring op hun kerfstok: 20 jaar persoonlijkheidsontwikkeling, mannenwerk, vechtsport, ademwerk, meditatie, Wim Hof, zencoaching & tantra.

JB.NL 9

JEROEN BIEGSTRAATEN

"Ik geloof dat er in iedere man een krijger woont. En dat het tijd is dat die wakker wordt. In een nieuwe tijd, in een nieuwe gedaante. Een die zijn kracht, agressie, focus, bereidheid en doorzettingsvermogen niet langer inzet om een vijand te verslaan en andermans bezit te veroveren. Maar iemand die al deze geweldige kwaliteiten inzet om zijn vrienden te helen, en het leven te delen. Ik onderzoek en beoefen dit door vechtsport (30+ jaar taekwondo), meditatie, shamanisme en tantra (12+ jaar studie en ervaring).

Mijn achtergrond: drs. Nederlands, acteur, businessconsultant, oprichter en hoofdtrainer Black Bear Taekwondo, voorheen student-assistent-leraar-directeur aan het Centrum voor Tantra Amsterdam, nu tantraleraar en relatiecoach bij Avond vol Aandacht - en natuurlijk auteur en trainer bij Mannenkracht."

Over Jeroen: “Ik vond je begeleiding echt fantastisch: zonder oordeel, gelijkwaardig en menselijk. Met ruimte voor alles wat je als man kunt tegenkomen in je leven. Dank je wel.” Koen Poels

Koen Uniform

KOEN BRINKGREVE

"Ik ging op mijn achttiende in dienst bij de landmacht. Ik haalde mijn rode baret bij de luchtmobiele brigade en ik vocht in Afghanistan en Mali. Als officier gaf ik leiding aan diverse gevechtseenheden in de meest extreme situaties: van missies in de poolcirkel tot de Sahara.  Om mijn ervaringen te verwerken, verdiepte ik me in yoga en ademwerk. Naast mijn bestaande ademopleidingen, bekwaam ik me nu als Wim Hof ademinstructeur.

Ik ga aan van mensen die de moed hebben de waarheid recht in de ogen te kijken om vanuit daar in verbinding te gaan. Vanuit deze basis geef ik Leiderschapstrainingen en Ademwerk bij diverse bedrijven waaronder defensie. Als zeg ik het zelf, ik ben scherp en gegrond. En ik stel met humor de vragen die volgens mij gesteld moeten worden. Ook aan jou.

Over Koen: “Je begeleiding was een poort naar een diepere laag van mezelf die ik tot nu toe op geen enkele andere plek vond - en ik heb al op al heel wat plekken rondgekeken!” John, 38, neuroloog.

 • To follow Spirit, Truth. That’s the surrender. That's the succes to the work."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

GA OOK VOLUIT!

Er is plek voor maximaal 16 mannen. Zo komt iedereen aan bod. 
Maak de sprong, geef je over aan je innerlijke waarheid - en teken in.

Datum: Za 18 & Zo 19 sept

Locatie: Amsterdam

Zelf meenemen: Lunch & diner

Bijdrage: € 347,- pp (incl BTW)

Het programma begint over:

* DISCLAIMER: De tweedaagse is een intensief transformatieproces. Enige ervaring met persoonlijk werk is een vereiste. We gaan ervan uit dat je jezelf kunt dragen. Het kan zijn dat er onderwerpen in je worden aangeraakt die meer zorg nodig hebben. Daarover kunnen we altijd in gesprek. Je doet mee op eigen risico en draagt te allen tijde de verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden. Onze gidsen zijn tijdens het programma aanspreekbaar voor je zorgen en vragen.

Veelgestelde vragen

Er zijn maximaal 16 plekken, dat is ruim binnen de marges die gelden. Natuurlijk kom je niet naar de dag als je Covid hebt. We houden de ontwikkelingen in de gaten, en passen ons programma waar kan en nodig is aan aan de situatie.

Mooi moment om eens te kijken hoe het er voor staat met je lijf. Don't worry, jij doet wat jij wilt en kunt, in jouw tempo, met jouw lijf. Als je blessures hebt, of andere zorgen, neem dan contact op met Jeroen op jeroen@mannenkracht.nl.

Je bent van harte welkom man. Als je je geroepen voelt, kom dan. Weet wel dat dit een intensief proces is, en dat we wel ervaring met persoonlijk werk verwachten. Je bent in staat jezelf te dragen. 

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top