voluit!

Twee dagen rauwe deepdive in broederschap en truth
Za 21 & Zo 22 mei 2022

hey maat,

Hou je je vaak in? Omdat je anders ‘te veel bent’? Omdat je omgeving je afkeurt? Of omdat je de vulkaan niet durft los te laten? Bang wat er van jou of je omgeving overblijft als je dat doet?

Je bent niet de enige. Net als veel andere mannen zit je elke dag in deze spanning. Je weet heus wel dat je niet overal je volle shit op tafel kunt leggen - maar wat doe je dan met al die opgebouwde spanning?

Keihard sporten? Veel seks? Snelle schietspellen? Zuipen?

Wegdrukken? Allemaal mogelijkheden.

MAAR ALLEMAAL NIET BEVREDIGEND, omdat er ook iets NIET gebeurt.

Hoe je ook doet, het helpt alleen maar tijdelijk, of helemaal niet. Veel oplossingen zijn afgezonderd. Afgesloten. Je zit alléén achter je computer, je zweet alléén in de sportschool. En ondertussen zit je nog steeds in dezelfde afweging. Als ik deel wat me werkelijk bezighoudt, dan knalt óf hele boel uit elkaar óf ikzelf. Tsja. What to do?

Dus het gesprek met een vriend blijft oppervlakkig, het harde sporten ruimt je energie wel op, maar het rauwe gevoel in je hart, dat blijft. Als je het al voelt...

 • "Not All prisons have walls."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

BROEDERSCHAP & BEWUSTZIJN

Om je veilig te laten gaan, is er iets extra's nodig. Iets wat we niet makkelijk meer tot onze beschikking meer hebben, maar waar onze mannenziel naar smacht: broederschap. Een groep mannen om je heen die je beet hebben. Die je opvangen. Maar die je ook oprecht spiegelen en je helpen een nieuwe koers in te slaan. Mannen die met je meegaan de diepte in, om samen weer aan de oppervlakte te verschijnen. Loslaten wordt een stuk makkelijker als je weet dat er een groep mannen is die je vasthoudt.

En die mannen, dat zijn we zelf. 

Er is niemand om op te wachten. Er zijn geen guru’s die je leven voor je oplossen. Wat we te doen hebben, is samenkomen. En onze shit op tafel te leggen. Ons 'werk' te doen, waar we een groot deel van het weekend mee bezig zullen gaan.

In een groep kun je veel meer verwerken dan alleen. Wat een ander doorwerkt, helpt jou weer. Dit eeuwenoude principe is niet voor niks onderdeel van veel culturen die in stamverband leefden. Hun lessen kunnen we meenemen in onze tijd en cultuur. 

Dus dat is wat we gaan doen. Twee dagen voluit.

Maar niet als een stel dolle honden. De tweede sleutel is om er bewust mee bezig te zijn. Alle spanningen die in je dagelijks leven opstapelen, zoeken een weg. Door er bewust een weekend voor in te richten, creëren we een safe space voor die opgekropte shit om gezond tevoorschijn te komen. Een helende beweging voor jezelf, in plaats van een destructieve. Ook dat is 'Voluit'.

Dus kun je Voluit met je woede, maar ook je angst, je ontroering, je speelsheid, je verdriet, je kracht – je shit en je glorie. Welkom man.

TEKEN IN ALS JE:

 • voelt dat je in je leven stukken overslaat
 • je spanning op destructieve manier uitleeft
 • je kracht en energie voller wilt voelen
 • de innerlijke boel weer eens even goed wilt opschonen
 • deel wilt uitmaken van een groep betrokken mannen
 • manieren zoekt om diepere vriendschappen aan te gaan
 • als je wilt ervaren hoe het is om voluit te gaan; met je hele hebben en houwen; fysiek, emotioneel, spiritueel - en samen
 • "YOUR TRUTH WILL SET YOU FREE."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

Hoe is dit weekend ontstaan?

JEROEN & THE WORK

“Voorjaar 2018 kreeg ik van een vriend een filmtip: “Hier, dit is iets voor jou. Mannen in de gevangenis die hun schaduw onder ogen te komen in een intens persoonlijk groepsproces.” En gelijk had-ie.

Tijdens het kijken stroomden de tranen over mijn wangen van herkenning en gemis. Ik stuurde meteen een mail of ik een keer mee kon doen. Ik moest daar heen, onder die mannen zijn, van hen leren. Als zij zichzelf konden bevrijden, vanuit de gevangenis nota bene, waar wachtte ik dan op?

Een half jaar later zat ik in San Francisco in een Circle. Met de mannen uit de film. Voor ik het wist, hingen er zeven man aan m’n nek – ik deed mijn ‘werk’. Jarenlange opgekropte spanning vond een uitweg in die gebroederlijke krachtmeting – en daarna mijn ingehouden tranen.

Dit werk deel ik nu graag in Nederland. Dus nodig ik je uit: check je tralies, en kom tevoorschijn met je waarheid. Hoe bitter, zuur, spannend of stralend die ook is. Want in je waarheid zit je vrijheid.

In Koen, oud-militair en ademcoach, heb ik een makker gevonden met wie ik dit werk heel goed kan doorgeven: stevig en liefdevol."

 • "My warrior energy can be constructive or destructive. That energy itself is not bad. My choices matter."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

WAT GAAN WE DOEN?

We gaan ons twee dagen onderdompelen in een groepsproces, met:

 • Ademwerk - waardoor je contact maakt met spanningen, en je innerlijke ruimte toeneemt
 • Vechtsport - waar je je kracht zult ervaren, en die in contact leert brengen met andere mannen - op een veilige manier
 • Meditatie - zodat je zenuwstelsel tot rust komt, en je de effecten van alle innerlijke strijd en spanning kunt laten neerdalen
 • 'The Work' - een groepsproces waarin telkens 1 man centraal staat met zijn thema's, en we met z'n allen doen wat er nodig is in de heling van deze man
 • NB: we gaan niet alles oplossen in twee dagen. Dat is ook niet het doel. We willen de parels die wachten in de diepte ook kunnen laten neerdalen in ons hart. Daar is tijd voor nodig. 

JE GIDSEN TIJDENS DEZE REIS

Dit proces van afdalen en weer opkomen vraagt de bereidheid van je om het leven te volgen. Om je over te geven aan je innerlijke wereld. Dat doe je niet zomaar, daar wil je veilige steun bij. Die is er in de vorm van je team, Jeroen en Koen, met beide flink wat ervaring op hun kerfstok: 20 jaar persoonlijkheidsontwikkeling, mannenwerk, vechtsport, ademwerk, meditatie, Wim Hof, zencoaching & tantra.

JB.NL 9

JEROEN BIEGSTRAATEN

"Ik geloof dat er in iedere man een krijger woont. En dat het tijd is dat die wakker wordt. In een nieuwe tijd, in een nieuwe gedaante. Een die zijn kracht, vuur, focus, bereidheid en doorzettingsvermogen niet langer inzet om een vijand te verslaan en andermans bezit te veroveren. Maar iemand die al deze geweldige kwaliteiten inzet om zichzelf en zijn vrienden te helen, en het leven te delen. Ik onderzoek en beoefen dit door vechtsport (30+ jaar taekwondo), meditatie, shamanisme en tantra (12+ jaar studie en ervaring).

Mijn achtergrond: drs. Nederlands, acteur, businessconsultant, oprichter en hoofdtrainer Black Bear Taekwondo, voorheen student-assistent-leraar-directeur aan het Centrum voor Tantra Amsterdam, nu tantraleraar en relatiecoach bij Avond vol Aandacht - en natuurlijk auteur en trainer bij Mannenkracht."

Over Jeroen: “Ik vond je begeleiding echt fantastisch: zonder oordeel, gelijkwaardig en menselijk. Met ruimte voor alles wat je als man kunt tegenkomen in je leven. Dank je wel.” Koen Poels

Koen Uniform

KOEN BRINKGREVE

"Ik ging op mijn achttiende in dienst bij de landmacht. Ik haalde mijn rode baret bij de luchtmobiele brigade en ik vocht in Afghanistan en Mali. Als officier gaf ik leiding aan diverse gevechtseenheden in de meest extreme situaties: van missies in de poolcirkel tot de Sahara.  Om mijn ervaringen te verwerken, verdiepte ik me in yoga en ademwerk. Naast mijn bestaande ademopleidingen, bekwaam ik me nu als Wim Hof ademinstructeur.

Ik ga aan van mensen die de moed hebben de waarheid recht in de ogen te kijken om vanuit daar in verbinding te gaan. Vanuit deze basis geef ik Leiderschapstrainingen en Ademwerk bij diverse bedrijven waaronder defensie. Als zeg ik het zelf, ik ben scherp en gegrond. En ik stel met humor de vragen die volgens mij gesteld moeten worden. Ook aan jou.

Over Koen: “Je begeleiding was een poort naar een diepere laag van mezelf die ik tot nu toe op geen enkele andere plek vond - en ik heb al op al heel wat plekken rondgekeken!” John, 38, neuroloog.

 • To follow Spirit, Truth. That’s the surrender. That's the succes to the work."

  Eldra Jackson III uit 'The Work'

GA OOK VOLUIT!

Er is plek voor maximaal 16 mannen. Zo komt iedereen aan bod. 
Maak de sprong, geef je over aan je innerlijke waarheid - en teken in.

Datum: Za 21 & Zo 22 mei 2022

Locatie: Amsterdam

Zelf meenemen: Lunch & diner

Bijdrage: € 347,- pp (incl BTW)

* DISCLAIMER: De tweedaagse is een intensief transformatieproces. Enige ervaring met persoonlijk werk is een vereiste. We gaan ervan uit dat je jezelf kunt dragen. Het kan zijn dat er onderwerpen in je worden aangeraakt die meer zorg nodig hebben. Daarover kunnen we altijd in gesprek. Je doet mee op eigen risico en draagt te allen tijde de verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden. Onze gidsen zijn tijdens het programma aanspreekbaar voor je zorgen en vragen.

Veelgestelde vragen

Mooi moment om eens te kijken hoe het er voor staat met je lijf. Don't worry, jij doet wat jij wilt en kunt, in jouw tempo, met jouw lijf. Als je blessures hebt, of andere zorgen, neem dan contact op met Jeroen op jeroen@mannenkracht.nl.

Je bent van harte welkom man. Als je je geroepen voelt, kom dan. Weet wel dat dit een intensief proces is, en dat we wel ervaring met persoonlijk werk verwachten. Je bent in staat jezelf te dragen. 

Scroll naar top