Mannenkracht in je organisatie

Hoe kun je de mannenkracht in jullie organisatie vergroten?

Goed dat je hier bent,

Of je nu CEO, leidinggevende, manager van een team, de afdeling HR of het programma inclusiviteit bent, lees even met ons mee.

Want wat betekent het in deze tijden nog om een man te zijn op de werkvloer? Is er nog plek voor? Of verschuift alles naar een gelijkmatige samenwerking, waarin 'we allemaal mensen zijn'?

Wij denken van niet. 

Of nee, wacht. We denken natuurlijk dat we allemaal mensen zijn. Maar dat is een groot perspectief. Zoals de Boeddhisten al door hadden: iedereen wil graag gelukkig zijn. Op een eigen manier. We zijn allemaal gelijk. Maar niet hetzelfde.

Maar er is ook een laag waarop mannen bestaan. Net als vrouwen. En mensen die zich hier niet in herkennen en nieuwe manieren vinden om zichzelf te noemen. Wij zijn er voor deze héle beweging van bevrijding.

Wij denken dat het voor iederéén belangrijk is zich te bevrijden van het juk van oude verwachtingen en lasten. Ook mannen. Dat zij zich niet langer genoodzaakt zien zich te houden aan de 'Man Box', waarin de man de leiding moet hebben, de rots in de branding, de recht-door-zee Arnold Schwarzenegger. Op weg naar een kwalitatief hoogwaardig bestaan en van daaruit een bijdrage aan een mooiere wereld kan leveren. We pleiten er dan ook voor dat het zinnig is om de wereld van de man te onderzoeken, en zo te ontdoen van blokkades, zodat er vollere potentie vrijkomt. 

En dat is voor een man een specifiek pad. Mannen dragen specifieke boodschappen. Het heeft nut om daar op in te zoomen. Samen te kijken wat er speelt. En met elkaar hierover te leren. Zodat jullie werkomgeving een vrije, creatieve, doelgerichte plek wordt.

Want mannen die vrij kunnen handelen, staan stevig én liefdevol in het leven. Daar kun je er niet genoeg van hebben.

  • Leer mannen 100% zichzelf te zijn - en ze zijn 200% krachtiger

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Al onze programma's zijn erop gericht om persoonlijk leiderschap te vergroten. In onze ervaring kan dat het beste als het begrip en besef toeneemt. Over wat mannen aan opgebouwde spanningen met zich meedragen. En wat hen helpt om hier vrijer van te komen. 

Onze programma's lenen zich uitstekend om in gemengde groepen te genieten. Het is uiteindelijk ook zo op de werkplek. Het is ontzettend leerzaam om met elkaar te spreken over de innerlijke en uiterlijke dynamiek van en met mannen. 

Tegelijkertijd is het ook een enorm sterke container om de mannen in jullie organisatie bedrijf eens bij elkaar te zetten onder onze begeleiding. Er ontstaat een nieuwe veilige plek waarin ze toekomen aan onderwerpen die onder invloed van een gemengd gezelschap onder tafel blijven. Wat niet betekent dat het niet speelt!

Neem hieronder gerust een kijkje in de verschillende programma's die we voor jullie hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een lezing boeken, een interactieve werklunch, een workshop of zelfs een meerdaags trainingsprogramma. 

  • De kracht van stevige en liefdevolle mannen zijn een dikke vette asset voor je organisatie.

Ervaringen

prorail
Brigit Soerel
Programmamanager Diversiteit & Inclusiviteit

"Op Internationale Mannendag hebben Rob en Jeroen het inspirerende webinar ‘De Echte Man’ gegeven. Het was een interactieve en vooral ook energieke sessie die naar meer smaakt. Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je op een andere manier naar jezelf en de ander gaat kijken. Een verruiming van de geest!"

LEZING - 1,5 uur - live/online

TOCH WEER OEDIPOES

In de klassieke mythe vermoordt Oedipoes onbewust zijn vader en trouwt vervolgens -ook onbewust- met zijn moeder. Niet zo'n goed idee, weten we sinds Freud. Maar wat als er nou toch een kern van waarheid in zit? In deze lezing neemt Jeroen Biegstraaten u mee op een mindbender, op weg naar gezonde kijk op de mannelijke ontwikkeling tot een vrij mens. Naar wens richten we een Q&A in, mogelijk met nog live ontmoetingen.

Lezing 'TOCH WEER OEDIPOES'

€ 997,-

WEBINAR - 1,5 uur - online

DE ECHTE MAN

Een echte man huilt niet en toont geen emoties. Een echte man moet veel geld verdienen en wil altijd winnen. Een echte man schreeuwt het hardst en heeft de dikste auto. En een echte man staat altijd voor iedereen klaar – maar vraagt zelf nooit om hulp.

Grote kans dat je onbewust allerlei beelden hebt over man-zijn. Beelden die je deels zelf hebt bedacht – en beelden die via externe bronnen zoals je opvoeding en de media tot je zijn gekomen. We noemen dit ‘het script’: een set aan regels en verwachtingen waar jij van jezelf aan moet voldoen om (een echte) man te zijn.

In het webinar ‘De Echte Man’ gaan we aan de hand van een de evolutie in op het ontstaan van dit script en krijg je inzicht in jouw eigen script. Waar hou jij je aan? Ook doen wij zelf een boekje open, wel zo fair. Aan het eind van dit webinar voel je meer vrijheid: want de beelden die jou niet dienen, die kun je vervangen door nieuwe. Dat maakt de weg vrij naar meer acceptatie van jezelf en van de ander, en dus meer ontspanning.

Webinar 'De Echte Man'

€ 1.297,-

WORKSHOP - 2,5 uur - live/online

DE MANNENFLUISTERAAR

Tijdens deze workshop werkt u samen met uw team onder de begeleiding van een van onze trainers 2,5 uur interactief aan casuïstiek rondom mannen op de werkvloer. Hoe kun je werken met mannen? Zeker als je hen niet goed begrijpt? Onze Mannenfluisteraar komt langs. Aan de hand van uw casuïstiek versterken we uw kennis over omgaan met mannen, en leert uw team van elkaar. Zeer geschikt voor mensen die met mensen werken, zoals gezamenlijke praktijken in de zorg, bv huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten. Maar ook teamleiders, managers, hoger kader. Tsja, eigenlijk voor iedereen die met mannen werkt. 

Workshop 'De Mannenfluisteraar'

€ 1.497,-*

WORKSHOP - 4 uur - live

Vuur op de werkvloer

Een vier uur durende fysieke, interactieve en reflectieve workshop rondom de voorwaartse vurige, directe, doeltreffende energie die in de Oosterse filosofie ‘Het Mannelijke’ wordt genoemd. Aan de hand van veel lichamelijke ervaring onderzoekt u met uw team hoe het zit met het gezonde vuur in u. Is de energie vrij, stromend, warm, beschikbaar? Of is de vlam gedoofd, futloos? Of laaien in uw team de vlammen wel erg hoog op? Het heeft allemaal te maken met een gezond brandend vuur, en dat kunt u leren reguleren in deze avontuurlijke workshop. Zeer geschikt voor kleine teams die sterk afhankelijk van elkaar zijn. Of om in een heel bedrijf een cultuuromslag te ondersteunen.

Workshop 'VUUR OP DE WERKVLOER'

€ 1.997,-*

TRAINING - 2 dagen - live

het palet

Tweedaagse persoonlijk leiderschapstraining (op locatie): hoe de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten door ons allemaal stromen, en hoe we daar goed innerlijk leiding aan geven, zodat we dat ook kunnen met de kleurrijke mensen met wie we werken. Ervaringsgericht leren, doorspekt met theorie en kennis uit onze uitgebreide ervaring.

TRAINING 'het palet'

€ 5.497,-*

TRAject - hybride

TRANSPERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Wilt u een op maat gemaakt traject om het persoonlijk leiderschap van uw team te vergroten? We werken graag met u aan een passend programma. U kunt rekenen op onze avontuurlijke, vruchtbare en doeltreffende werkwijzen. We besteden altijd aandacht aan de rol van de man in uw organisatie, en hoe 'het mannelijke' en 'het vrouwelijke' in uw organisatie in evenwicht kunnen zijn. Hoe ze elkaar niet langer hoeven te onderdrukken, maar juist consequent versterken. Daar groeien uw mensen van en daar groeit uw organisatie van.

traject 'Transpersoonlijk leiderschap'

prijs in overleg

* Alle prijzen zijn exclusief btw, reis- en verblijfskosten. Voor live trainingen gelden de prijzen tot 20 deelnemers. Daarboven geldt een ander tarief, in overleg. Vraag een offerte aan met uw specifieke wensen. Dan nemen we contact met u op.

  • In iedere man huist een kracht die gezond leiding kan nemen.

JB

JEROEN BIEGSTRAATEN

Na mijn studie Nederlands werkte ik lange tijd als acteur-trainer in bedrijfstrainingen rondom communicatie en leiderschap. Ik droeg bij aan de ontwikkeling van grote bedrijven als Heineken en KLM, maar ook aan overheid (Rijkswaterstaat) en zorg. Ik werk aan een wereld vol liefdevolle, stevige en toegewijde mannen.

De link tussen ieders persoonlijke ontwikkeling, productiviteit en werkplezier boeit me. Ik zie steeds weer gebeuren dat ondersteuning van het eerste de laatste twee enorm laat groeien.

Ik hou er erg van om de verschillen tussen mensen te vieren en om te zetten in vruchtbare samenwerking. Want je kunt het niet alleen, dat hoeft ook niet - en er is meestal ook geen klap aan. Dat is voor veel mannen een waanzinnige bevrijding: om helemaal zichzelf te zijn én volop te kunnen samenwerken.

In mijn begeleiding luister ik naar de intentie en intelligentie in ieders handelen. Vervolgens richt ik me op de beschikbare energie. Is er genoeg? Of is het geblokkeerd? Wat is er nodig om het weer te laten stromen? Zodat de missie van het bedrijf weer centraal komt te staan, en niet de individuele strubbelingen.

Portret Rob van Drunen

ROB VAN DRUNEN

In een vorig (post Bedrijfskunde en pre burn-out) leven was ik verandermanager & consultant voor klanten als ABN AMRO, PostNL en Vattenfall. Op papier klopte alles om gelukkig te zijn. Goeie baan, aanzien, check. Korting: ik voldeed aan de maatschappelijke verwachting (als succesvolle man?). Maar gevoelsmatig klopte het van geen kanten. En liep tegen een plafond aan. Mijn ladder stond tegen de verkeerde muur omhoog.

Toen ging het roer om. Ik volgde diverse (meerjarige) opleidingen op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ging ondernemen. Zo werd ik o.a. trainer in Vitaal Leiderschap, talent coach en oprichter van i45.nl (een well-being platform voor young professionals). Maar vooral ook vader.

In een tijd waarin we steeds verder van elkaar af lijken te staan, brengen wij een nieuw licht op thema's als inclusiviteit, gendergelijkheid en relaties. Vanuit het perspectief van de man. Daarmee worden blinde vlekken zichtbaar en maakt mogelijke lading en ongemak plaats voor verbinding, begrip en humor. En kunnen we daar niet wat meer van gebruiken? 

Veelgestelde vragen

We moeten wel een klik voelen, zo denken wij er ook over. Je kunt altijd onze website doorpluizen, en onze sociale kanalen. We zijn actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Stuur ons gerust een bericht, en dan bellen we even. 

Yep, nuttig. Zeker als je het gevoel hebt dat je man-zijn een rol speelt in de kwaliteit van je functioneren ben je bij ons aan het goeie adres. Het beste werkt het als je ons een bericht stuurt, dan nemen we contact met je op om je vraag door te nemen.

Maar jazeker! We bieden allerlei persoonlijke trajecten aan, van een makkelijke checklist om te kijken hoe het met jouw mannenkracht staat, tot een half jaar traject 'Expeditie Mannenkracht'. Kijk hier voor het hele aanbod. En doe de check!

Scroll naar top