Mannenpraat

Een avond met mannen onder elkaar

Mannenpraat

Een avond met mannen onder elkaar

Over Mannenpraat

Elke man heeft uitdagingen in zijn leven, maar we zijn niet gewend om daar open over te praten. Schaamte en angst kunnen in de weg zitten. Doodzonde, als je het ons vraagt. Tevoorschijn komen met je verhaal kan namelijk enorm bevrijdend werken. Mannenpraat is hiervoor bij uitstek de plek. De plek om je verhaal op tafel te leggen, voor zover je daar behoefte aan hebt. Of het nu gaat over je werk, relatie(s), seks of iets anders wat jou bezighoudt, jij en je verhaal zijn welkom. Heb jij de behoefte om vaker met andere mannen te zijn? Om te delen wat er speelt in je leven? Je successen te delen, maar ook ruimte te geven aan waar je tegenaan loopt? Om erkenning en herkenning te vinden. Als mannen onder elkaar.

Wat doen we tijdens de avond?
Door een combinatie van deelrondes en het doen van fysieke oefeningen creëren we een veilige omgeving om het leven even te laten voor wat het is, onze maskers af te zetten en zichtbaar te maken wat hierachter schuilgaat. Door open en eerlijk te delen zoeken we de verbinding op. Voorbij schuld en schaamte. Je bepaalt natuurlijk altijd zelf wat je wel en niet deelt.

Wij begrijpen als geen ander dat dit niet alledaags is. Integendeel, waarschijnlijk zelfs een grote stap uit je comfortzone. Mogelijk is het een geruststellende gedachte dat je hierin niet de enige bent. Het samenzijn met enkel en alleen mannen creëert hierin een unieke sfeer.

Ervaringen

We hebben al meer dan tweehonderd mannen bij Mannenpraat mogen verwelkomen. Lees hier enkele ervaringen.

Joep

"Ik heb veel aan Pieter te danken. Hij is voor mij bovenal een inspirator. Zijn energie is zuiver. Hij luistert, voelt én is analytisch sterk. De combinatie van die elementen maakt dat hij zijn sensitiviteit heel goed praktisch kan toepassen. Hij heeft mij vaker heldere en onderbouwde feedback gegeven waar ik echt wat aan heb gehad. En niet onbelangrijk, je kunt onwijs met hem lachen."

Boudewijn

“De sterkste eigenschap van Rob is zijn scherpzinnigheid. Dat is af en toe wel lastig want je kunt je niet helemaal verbergen. Hij doorziet je. Maar dat is ook heel prettig want hij komt heel snel tot de kern bij je. En de sterkste eigenschap van Pieter is, naast dat hij enorm veel humor heeft, dat hij met hele goeie vragen komt. Op het moment zelf denk je, het kan niet meer verder. Maar dan heeft Pieter nog een vraag, en nóg een."

Dirk

"Maandag alle onzekerheden gedeeld in een mooie mannencirkel over kwetsbaarheid van Mannenkracht, dit keer onder de bezielde leiding van Daniel Reisman. Wat is het heerlijk om je te verbinden met een mooie groep mannen en in alle veiligheid je boosheid eruit te kunnen schreeuwen."

Thomas

"Wat een avond. Een groep mannen die bij elkaar komt, divers in samenstelling, sterk geleid door Daniel. Luisteren, praten, verbinden, kwetsbaar opstellen. Diep voelen, maar ook ruimte om te lachen. De beiden kanten van het masker laten zien. Kwetsbaarheid tonen over onze schaamte, trauma, leed en andere menselijke problemen. Het lijkt even eng, maar blijkt alleen maar te leiden tot verbroedering, acceptatie, en een gevoel van bevrijding."

Wil jij dit ook? Claim dan nu je plek voor Mannenpraat

Begeleiders

Mannenpraat wordt afwisselend begeleid door Daniel Reisman en Pieter Schop

Daniel 2

Daniel Reisman

Daniel’s interesse in faciliteren, trainen en coachen begon bij Knowmads Amsterdam, opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Geïnspireerd trok hij daarna naar Hanoi en Kaapstad om hier Knowmads-locaties op te zetten. Hij heeft ervaring met een groot scala aan workshops en cursussen, zoals non-violent- en effectieve communicatie, en persoonlijk leiderschap. Daniel heeft specifieke ervaring met mannenwerk door de Mannenkracht en Mannenkracht Advanced opleidingen bij Phoenix. Daniel weet als geen ander een goede sfeer te creëren om de diepte in te gaan, duidelijk en concreet, en vooral niet te zweverig.

Pieter Schop

Pieter Schop

Pieter is een meester in zijn met alles wat er is. De transparantie over zijn eigen proces en het vertrouwen dat hij hiermee creëert zijn buitengewoon zeldzaam, behulpzaam en verbindend. Hij is onder andere opgeleid tot ademcoach en mindfulness trainer. Als trainer stroomt hij moeiteloos in zijn daadkracht, duidelijkheid, scherpte en zelfspot. In een vorig leven was hij waarschijnlijk rapper, acteur of voetbaljournalist.

Praktische informatie

 • Datum:

  Zondag 25 juli

 • Tijdstip:

  Start: 19.00, eind: 21:30u.

 • Begeleider:

  Daniel Reisman

 • Bijdrage:

  €25,-

 • Locatie:

  Noord Straalt - Tt. Vasumweg 24A, 1033 SC Amsterdam

mannenpraat

* Mannenpraat is geen therapiegroep of therapiesessie en ook geen vervanger voor therapie of professionele GGZ hulp. Indien je kampt met bijvoorbeeld verslavingsproblematiek , raden we je aan professionele hulp te zoeken.

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top